Semi permanente make-up

Semi permanente make up

Na lang nadenken wil je er voor gaan, de wenkbrauwen opvullen door semi permanente make-up. De eerste stap is gezet u bent aan het rondkijken, welkom! 

Semi permanente make-up Maakt de wenkbrauwen voller, breder, langer, strakker of donkerder. Vul kale plekjes op of corrigeer asymmetrische wenkbrauwen. Wil je een hogere arch of een bredere aanzet? Alles is mogelijk. De nieuwe wenkbrauwvorm wordt tot op de millimeter uitgemeten.

Zelden heeft iemand een volledig symmetrisch gezicht. Professionele permanente make-up bestaat uit een synergie van verschillende elementen die samen tot een perfect resultaat leiden. Het is belangrijk om de symmetrie zo veel mogelijk te benaderen en dus imperfecties weg te werken zodat bijvoorbeeld de ogen even groot lijken en de afstanden van wenkbrauwen gelijk zijn.

Ik zal je de verschillende technieken van Semi permanente make-up voor de wenkbrauwen toelichten. Echter is het per persoon, huid en smaak heel divers welke techniek het beste bij jou past.

Hoe ga ik te werk?
Eerst gaan we even rustig samenzitten om te kijken welke techniek van semi permanente make-up het beste bij jou past. Tevens beantwoord ik met alle plezier al jouw vragen en uitleg over de behandelingen. 

Daarna ga ik aan de slag met een potlood en teken ik eerst helemaal uit hoe de permanente makeup er uit gaat zien. Pas wanneer jij 100% tevreden bent met het resultaat, ga ik aan de slag.

 

Veelgestelde vragen over microblading phibrows en ombre powderbrows

 • Het aanpassen/perfectioneren van de bestaande wenkbrauw vorm
 • Verdikking van bestaande dunne wenkbrauwen
 • Dunne wenkbrauwen veroorzaakt door jaren van veelvoudig epileren
 • Het corrigeren van asymmetrie
 • moeilijkheden bij het toepassen van normale make-up
 • wens om zo min mogelijk aan de wenkbrauwen te doen
 • Chemotherapie of Alopecia
Laat geen semipermanente make-up aanbrengen:
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs
 • als je zwanger bent
 • Als u een Botoxbehandeling hebt ondergaan binnen de 2 maanden van de sem-permanente behandeling
 • Als je bloedverdunners neemt
Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
 • diabetes
 • hemofilie
 • tijdens chemotherapie
 • chronische huidziekte zoals eczeem of psorias
 • allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
 • immuunstoornis
 • hart- en vaatafwijkingen
 • bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)
Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica ? En wil je toch microblading? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Voorafgaand aan elke behandeling zal er een uitgebreide GGD vragenlijst ingevuld worden waarop alle contra-indicaties zullen worden doorgenomen.
Microblading is hairstroke techniek. Dit oogt natuurlijk doordat de strokes flinterdun worden gezet, des te meer eigen wenkbrauwhaar je hebt, hoe natuurlijker het eindresultaat.

Het behandelde gebied kan wat rood zien en eventueel licht gezwollen zijn. Deze bijwerking verdwijnen vaak binnen een paar uurtjes. Na de behandeling is de kleur de eerste 5 à 7 dagen altijd ongeveer 30% donkerder dan de kleur die samen met jou is gekozen als eindresultaat. Dit heeft te maken met het natuurlijke helingsproces van de huid. Pas na ongeveer 30 dagen kun je het volledige resultaat zien omdat dan de huid volledig hersteld is. Het kan tevens voorkomen dat er kleine korstjes/schilfers na de behandeling ontstaan. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het herstelproces van de huid!

Na 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur. Mijn werkwijze is dat we bij de eerste behandeling liever iets te licht, dun, en voorzichtig werken omdat dit makkelijk in de nabehandeling is bij te werken..

Afhankelijk van welke zone en welke technieken er zijn gebruikt blijft permanente make-up gemiddeld 12-16 maanden mooi. De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, je verzorgingsrituelen, je levensstijl en de mate hoeveel en hoe vaak je jouw huid blootstelt aan de zon/zonnebank. Als je een vet huidtype hebt kan het zijn dat het pigment niet wordt opgenomen in de huid en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten / kleur wat gaat vervagen kan je de resultaten heel makkelijk onderhouden door een opvulbehandeling te laten doen. Hiervoor gelden speciale tarieven.

Microblading is een vorm van semi-permanente make-up, die alleen geschikt is voor de wenkbrauwen. Met 18 steriele naaldjes in een manuele pen worden de hairstrokes met pigment getekend. Door de plaatsing tussen de eerste en tweede huidlaag blijven de hairstrokes zeer strak. De behandeling is milder en het resultaat is natuurlijker dan bij reguliere PMU.
De behandeling duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Dit is inclusief intake gesprek, het opmeten en epileren van de wenkbrauw en uitleg over de nazorg.
 • De behandelde huid zo min mogelijk aanraken
 • Niet krabben aan de behandelde huid
 • De behandelde huid niet afdekken met pleisters of verband
 • Baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijden
 • De huid niet met de vingers aanraken

Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald in de lederhuid gepigmenteerd. Met het PMU apparaat kun je een natuurlijk poeder effect creëren.

Na 6 weken zijn de wenkbrauwen volledig genezen en zul je zien dat de kleur is terug gelopen, dit is het moment dat je terug komt voor je nabehandeling

Ombré Powder brows gaan gemiddeld 1,5 tot 2 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat u langer kan genieten van je permanente make up. Daarnaast is het van belang hoe jij zelf met je huid/wenkbrauwen omgaat.
5/5
Eindelijk heb ik besloten om iets aan mijn wenkbrauwen te laten doen. Mijn wenkbrauwen zijn bijna onzichtbaar. Ik denk dat wat kleur op mijn wenkbrauwen mijn gezicht wat sprekender maakt. Ik wil dat mijn wenkbrauwen er zo natuurlijk mogelijk uitzien daarom heb ik (na lang aarzelen) een afspraak gemaakt voor de microblading behandeling. Superspannend vind ik het!! Hoe zal het er uit gaan zien, zal het pijnlijk zijn?

Dan is het zover, ik ga naar Negin toe. Negin vraagt me hoe ik mijn wenkbrauwen zou willen hebben. Daarna legt ze heel duidelijk uit wat er gaat gebeuren en hoe lang het ongeveer zal duren. Ik ga op de behandeltafel liggen en geef me geheel aan Negin over. Negin werkt heel rustig en ook heel nauwkeurig, dat merk ik al gauw. Ze tekent mijn “nieuwe” wenkbrauwen en controleert dit zorgvuldig. Het zetten van de strokes is gevoelig maar wel uit te houden. Tussendoor legt Negin ook uit wat ze gaat doen, dat is wel prettig. Mijn spanning zakt! Negin bekijkt het resultaat en reageert heel enthousiast. “Het wordt heel mooi” zegt ze. Ik word nieuwsgierig.

Na ongeveer 3 uren zie ik het eindresultaat. Mijn wenkbrauwen zijn weer duidelijk aanwezig. Ze zijn behoorlijk donker maar dat is me verteld. Ik moet nog enkele weken geduld hebben om de uiteindelijke kleur te zien. Nu ben ik blij dat het klaar is.

De reacties die ik heb gekregen van mensen in mijn omgeving zijn positief: je wenkbrauwen zien er heel natuurlijk uit! Het is heel netjes gedaan! Het zijn net echte haartjes, die je ziet!

Ik ben ook heel erg blij met het resultaat!

– Henjo uit Heeze

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak graag contact opnemen met: 06 42849983